Olen Anna, 45-vuotias vaihdevuosi-ikäisten naisten valmentamiseen erikoistunut personal trainer. Oletpa sitten vasta hiljattain herännyt siihen tosiasiaan, että vaihdevuodet todellakin koskettavat sinuakin, ehkä paljon aikaisemmin kuin kuvittelit, tai jo konkari aiheen parissa, löydät blogistani tietoa ja vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen ja voimaa vaihdevuosiin.
Tervetuloa blogiin!
Viisi syytä hurahtaa voimaharjoitteluun - viimeistään keski-iässä
Kukapa ei haluaisi olla vahva. Ja toimintakykyinen vielä vanhanakin. Ikääntyessä lihasmassan määrä ja voima vähenee - keski-iän loppupuolelta kasvavalla vauhdilla. Tässä prosessissa ei kuitenkaan ole pakko jäädä täysin kohtalon armoille: elämäntavoilla ja sopivalla harjoittelulla voi ylläpitää ja lisätä sekä lihasmassaa että voimaa myös ikääntyessä. Jos et siis ole ollut salihirmu nuoresta pitäen ei peli ole missään nimessä pelattu keski-ikään tultaessa.
Kuka potkisi perseelle?
Muutoksen aikaansaamissa voi olla avuksi jos ymmärtää muutosta ja motivaatiota. Eli sen sijaan, että metsästetään täydellistä treeniohjelmaa, ruokavaliota tai perseellepotkijaa kannattaa uhrata hieman aikaa ja vaivaa muutoksen mahdollistamiseen. Motivaatiokaan ei useinkaan yhtäkkiä ilmaannu tyhjästä, tai jos se joskus yllättäen iskee se ei itsekseen säily kovin pitkään.
Voihan etätyö!
Jos työ vie suurimman osan jaksamisesta, ei vapaa-ajalla enää riitäkään virtaa itselle mielekkääseen, jaksamista ja palautumista tukevaan tekemiseen. Etätyöaika lisää omat haasteensa työn ja vapaa-ajan harmonian luomiseen. Kun entiset, tutut työskentelyn ja työkavereiden kanssa kommunikoinnin tavat eivät enää olekaan käytettävissä, pitää pyrkiä sopeutumaan.
Miten pian liikunta tuottaa tuloksia?
Kuinka kauan ja millaisilla tavoilla pitää harrastaa liikuntaa, jotta alkaa huomata tuloksia? Onko kyse viikoista, päivistä vai vuosista? Niin liikkujat, tavoitteet kuin elämäntilanteetkin ovat erilaisia. Kaikki eivät tavoittele liikunnalla samanlaisia tuloksia. Jotta kysymykseen siitä, miten pian tuloksia alkaa huomata voi vastata pitää siis ensin tietää tavoitteet. Muutamia suuntalinjoja siihen, millä tavoin ja miten pian elimistö reagoi tietyn tyyppiseen liikuntaan voidaan kuitenkin antaa.
Viisi parasta hyvinvointivinkkiä uuteen vuoteen!
Vuoden vaihde on erilaisten elämäntapamuutosten ja niihin liittyvien valmennusten kulta-aikaa. Eikä siinä ole mitään pahaa! Alkusykäys positiivisille muutoksille voi tulla monella tapaa. Tärkeintä on löytää omaan tilanteeseen sopivat, itselle olennaiset toimenpiteet. Tässä meidän viisi parasta hyvinvointivinkkiä joilla saat vuoden käyntiin onnistuneesti!
Viisi yllättävää asiaa hyvinvoinnista
Olet ehkä miettinyt vastauksia näihin kysymyksiin hyvinvoinnista. Milloin on oikea aika muutokselle, kuinka paljon pitää tehdä hyvinvoinnin edistämiseksi? Miksi elämäntapamuutos tuntuu vaikealta?
Kesä ja kehorauha
Kesäaika herättää paljon ulkonäköön ja pukeutumiseen liittyviä keskusteluja ja kommentointia. Ulkonäkö ja nimenomaisesti keho ja sen ominaisuudet ovat olleet jo pitkään mielenkiintoisella tavalla kulutuskulttuurin ytimessä.
Enemmän kuin ulkonäkö
Sen sijaan että keskitytään muuttamaan sitä, miltä keho näyttää, voidaan keskittyä muuttamaan sitä, miten siinä elämme, ja mitä sillä teemme. Omasta ympäristöstä voi saada tukea tai kapuloita rattaisiin.
Todelliset syyt sille, miksi kuurit epäonnistuvat lähes aina.
Usein kuurien lopputulos noudattaa kuitenkin samaa kaavaa: se joko jää kesken, tai jos sen läpi onnistuu jotenkin sinnittelemään ja saamaan tuloksiakin aikaan, huomaa pian kuurin päättymisen jälkeen olevansa taas joko lähtötilanteessa tai vielä sitäkin kauempana tavoitteesta ja saavutetuista tuloksista.
Miten lisätä arkiaktiivisuutta?
Jos lenkkeilyn aloittaminen houkuttaa, mutta aktiivisuuden taso on ollut viime aikoina matala, voit aloittaa hyvään lenkkeilykauteen valmistautumisen lisäämällä arkiaktiivisuuden määrää jo nyt. Tämä on myös hyvä keino aloittaa kunnon kohottaminen tai säännöllisen liikunnan lisääminen osaksi omaa arkea. Kokosimme tähän neljä painavaa syytä lisätä arkiaktiivisuuden määrää.
Liikunnan aloitus, kuinka paljon ja kuinka usein?
Uusi vuosi on käännekohta joka luonnollisesti houkuttelee tekemään muutoksia ja järjestämään uusia tuulia omaan elämään. Tämä motivaatio kannattaa hyödyntää viisaasti.
Viisi asiaa, jotka tulee kysyä itseltään ennen herkkulakon aloittamista
Jos aikuinen asettaa itselleen herkkupäivän esimerkiksi lauantaille, mitä tapahtuu jos herkkua tarjotaankin palaverissa torstaina?
500-800g grammaa päivässä
Suomalaisista iso osa ei pääse edes 500 gramman tavoitteeseen kasvisten, hedelmien ja marjojen päivittäisessä saannissa. Kuulostaako määrä sinusta suurelta? Tässä muutama havainnollistava kuva suositellusta kasvisten, marjojen ja hedelmien määrästä.
Ihana, pelottava muutos
Oli kyseessä sitten liikakilot joita on kertynyt enemmän tai vähemmän, liiallinen suklaan syönti tai kehitys jota ei kovasta treenistä huolimatta tule, jonkin tai jonkun pitää muuttua.
Kaikille sokerihiirille
Tunnetko jonkun, joka on joskus ollut karkkilakossa? Tai sokerilakossa? Ehkä olet joskus itsekin kokeillut sitä. Miten lakko sujui, ystävällä tai sinulla?